Klassiske havregrynskugler med mandelmel
De klassiske havregrynskugler, som vist minder mange om ens barndom, hvor man med smør op til begge ører, stod og fedtede med havregryn, kakao og sukker, som efterfølgende skulle trilles til kugler og rulles i kokos – hvis kuglerne altså nåede videre i den process. Når vi læser ingredienserne ovenstående, er vi godt klar over, at de klassiske havregrynskugler er en ren kaloriebombe. Bevares, det smager jo selvfølgelig godt, men når jeg godt ved, at der findes et sundere alternativ, som ifølge min optik smager væsentlig bedre, så vil jeg da meget hellere servere dem for mine gæster – og børn. F elsker havregrynskuglerne, og det synes jeg kun er dejligt.
Du skal bruge:
30 g mandelmel
90-100 g havregryn
15 friske dadler
1 nip salt
1/2 dl appelsinsaft
20 g kokosolie
2-3 spsk kakaopulver
kokosmel
Ikke en nødvendighed: Du kan vælge at tilføje en smule romessens/rigtig rom eller en sjat kaffe dejen, hvis der også skal være nogle til de voksne.
Blend eller brug din køkkenmaskine til at røre ingredienserne godt sammen. Skrab dejen ud i en skål og stil den i køleskabet i et par timer. Tag massen ud og tril kugler, som derefter trilles i kokosmel. Stil dem endnu engang på køl eller spis dem med det samme, hvis du ikke kan vente så længe.
Ingen kommentarer endnu