Efterårs æblekage

Pumpkin pie

Efteråret rusker om ørerne på os og hjemme hos os, har der været gang i ovnen det meste af dagen. Jeg har sammen med min yngste datter, A (ja eller det skal lige siges, at hun sov i viklen), bagt en traditionel amerikansk tærte, der spises på en helt særlig dag nemlig Thanksgiving. Kan I gætte, hvilken tærte jeg taler om? Det er selvfølgelig den klassiske Pumpkin pie – Wuauw. Jeg må krybe til korset og erkende, at jeg aldrig nogensinde har haft muligheden for at smage en græskartærte før, men én gang skal jo være den første, right?
Jeg har gjort mig en smule research og veganiseret tærten, hvilket bestemt ikke gør den ringere. Mørdejen har jeg lånt fra Plantepushernes jordbærtærte. – dog har jeg tilsat 1 tsk vaniljepulver i mørdejen. Hvis du ikke kender til Plantepusherne, bør du venligst gøre det med det samme. Du vil bestemt ikke fortryde.

Bagetid: 45 min 200°
Du skal bruge:

150 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
100 g kokosolie (ikke direkte fra køleskabet. Den skal være en anelse blød)
50 g flormelis
2 spsk hørfrøslim
1-2 knsp salt
1 tsk vanilje

Ælt ingredienserne sammen og dæk mørdejen i folie, som stilles i køleskabet i ca. 30 min. (Er dejen en smule tør, kan du tilsætte lidt vand eller mel, hvis den er for fugtig). Fordel dejen ud i en tærteform, som er beklædt med bagepapir. Det kan godt være en smule svært og dejen kan have tendens til at smulre lidt, men giv ikke op og hav endelig lidt tålmodighed.

Lav nu græskarpuréen:
ca. 750 g græskar
0,5-1 dl vand
1 tsk kanel
1 tsk vanilje
1-2 tsk citronsaft
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk nelliker
1/2 tsk ingefær
1/4 tsk muskat
1 knsp salt
50 g kokossukker
50 g agavesirup
3 spsk hørfrøslim
Revet skal fra 1 appelsin + saften
2 spsk soyafløde
5-6 spsk hvedemel

Kom græskar i en gryde med vand. Lad det koge i ca. 20 min eller til kødet er helt mørt. Tag gryden af varmen og tilsæt de resterende ingredienser. Brug en stavblender til at blende det hele sammen til en puré, som du herefter hælder i tærteformen. Bag tærten i ca. 45 min på 200° og lad den køle af, inden du serverer den med soya flødeskum eller vaniljecreme

 IMG_2934

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Efterårs æblekage