Ærte-grønkålssuppe

Fyldig Citronkage med birkes

Hvis der er én ting, som jeg altid har i køleskabet, er det økologiske citroner. Citroner er rige på c-vitamin og kan bruges både i det salte og søde køkken – desuden kan de også anvendes som rengøringsmiddel og skønhedsprodukt til huden. Man kan vist roligt sige at citroner er en all-around-citrus-frugt.

Ét af mine mål for 2017 er at komme igang med at sylte og fermentere, da det ikke er noget jeg som sådan har gjort mig så mange erfaringer med – og når jeg på et tidspunkt går i krig med dette, skal syltede citroner være ét af mine projekter. Men inden da, spiser jeg gerne et stykke citronkage eller to.img_3915

Du skal bruge:

1,5 dl sukker

3 spsk kokosolie

2 hørfrøæg (2 spsk knuste hørfrø + 6 spsk vand)

skal + saft fra 1 citron

3 spsk birkes

1 tsk natron

1 tsk bagepulver

2 tsk vaniljesukker

3 dl mel

1,5 dl plantemælk


Stil ovnen på 190°. Sukker og kokosolie blandes sammen i en skål og piskes med en elpisker. Kom hørfrøæg deri sammen med saft og skal fra 1 citron.  Pisk det hele godt sammen. I en anden skål blander du de tørre ingredienser bortset fra birkes. Sigt derefter ingredienserne ned i sukkerblandingen. Tilsæt birkes og din plantemælk lidt efter lidt imens du pisker. Kom kageblandingen i en kageform beklædt med bagepapir. Kom kagen ind i den varme ovn og bag den i omtrent 40-45 minutter. Server flødeskum til kagen eller strø et fint lag flormelis over den.

img_3914

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Ærte-grønkålssuppe