Smørepålæg med gulerod og oliven

Ovnbagte hokkaidobåde

Kender I der, når tilbehøret til jeres aftensmåltid skal være nemt, overskueligt og lækkert på samme tid? Jeg prøver så vidt muligt, at lave noget lækkert tilbehør hver aften, men det hænder også, at der ikke er overskud til det, og så er det bare lidt lettere at hive en pose frosne ærter op fra fryseren. F er rigtig god til at smage på grøntsagerne, hun får serveret, men meget af det lader hun også ligge. Det kan være svært at sidde lettere passivt på sidelinjen og bide sig i tungen over, at hun nu atter engang sorterer gulerødderne fra kartofler alt imens hun udtrykkeligt peger på dem og siger: “ADR!!!” “Åååh, det skal nok komme en dag.”, tænker jeg, for jeg ønsker ikke at blande mig i hendes opdagelsesrejse rundt i madens forskellige smage og konsistens. At hun så heller ikke kan lide risengrød, er mig stadig en gåde. Læs om den sølle risengrødsaften lige her.

Hokkaidobåde går vi dog aldrig fejl af herhjemme, og har du en rest tilovers fungerer det upåklageligt som pålæg den næste dag. Jeg kan godt lide at tilføje lidt ekstra krydderier til mine både. Denne gang er de med et anderledes twist. Retten er beregnet som tilbehør til to personer.

IMG_0203

Du skal bruge:

1/2 hokkaido græskar i både

2-3 spsk olie

2 tsk kanel

2 tsk spidskommen

2 tsk birkes

revet skal fra 1 citron

1-2 kviste rosmarin

salt & peber efter smag

Tænd din ovn på 200°. Halver dit græskar og skær det i både. Læg dem i et ildfast fad og smør dem godt i olie. Krydr dem med krydderierne og sæt dem i ovnen i ca. 25 min eller til de har den rette konsistens. Server gerne med et stykke groft brød og en cremet dip dertil.

IMG_0204

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Smørepålæg med gulerod og oliven