Ovnbagte hokkaidobåde

Grønkålssalat med roasted kartofler, græskar og peanutbutter

Det er længe siden, at der har været grønne linser på menuen, så jeg besluttede at koge en hel kasserolle med grønne linser. Jeg opbevarer mine linser på køl, men de er også fryseegnet, hvilket gør det meget nemt i forhold til travle hverdage. Jeg har stadig en del grøntsager til overs fra fødevarefællesskabets ugentlig afhentning, og hvad kunne ikke være mere lækkert end en grønkålssalat med grønne linser? Udover grønkål og grønne linser, bagte jeg kartoffel- og græskartern i ovnen, imens jeg rørte en dressing op af peanutbutter, som en erstatning for den tahindressing, jeg i løbet af dagen havde drømt om, men da vi er løbet tør for tahin, måtte jeg finde et alternativ. Hurra for peanutbutter! Mængden er til ca. 1 stor portion eller som tilbehør til to.

IMG_0236

Du skal bruge:

50 g grønkål

1 gulerod i små tern

1/4 græskar i tern

3-4 spsk kogte grønne linser

4 kartofler i tern

1-2 spsk olie

1 spsk citronsaft

salt & peber

krydderier til dine ovnbagte kartofler og græskar

evt. granatæblekerner og ristede hasselnødder

Til dressingen:

1 spsk peanutbutter

2 spsk citronsaft

3-4 spsk vand

1 tsk chilisauce

skallen fra 1/2 citron

salt & peber

OBS: Kog dine grønne linser i ca. 20-30 min. Lad dem køle af, inden de bruges i salaten.

Indstil ovnen på 200° Start med at skylle dit grønkål godt, inden du snitter det fint. Anret det på et fad og tilføj dine små gulerodstern. Skær græskar og kartofler i grove tern. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem i olie og krydderier. Jeg brugte: røget paprika, spidskommen, løgpulver, salt, peber og citronsaft. Bag dem i ovnen i ca. 25 min og fordel derefter ternene ud over salaten. Tilføj de grønne linser og bland ingredienserne sammen til dressingen. Smag den til og hæld den på salaten. Har du granatæblekerner og hasselnødder, vil de passe godt til salat.

Velbekomme

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Ovnbagte hokkaidobåde