Rødbedespread
Kender I Urtekrams Rødbedespread, som kan købes i butikkerne? Jeg elsker den, og når jeg rigtig vil forkæle køleskabet med lidt ekstra godter, ryger den ned i indkøbskurven. Sommetider er jeg også så heldig, at den er på tilbud, men det er desværre stadig en pebret pris, så derfor har lavede jeg i tirsdags min egen rødbedespread til næsten ingen penge. Og så smager den ligeså godt – hvis ikke bedre!
Du skal bruge:
100 g solsikkekerner opblødt i vand i min 3 timer eller natten over
100 rødbeder
16 g peberrod
1 spsk løgpulver
2 tsk urtesalt
1 spsk citron
1 spsk olie
lidt vand
Læg solsikkefrøene i blød i vand i minimum 3 timer. Skræl peberrod, rødbede og skær dem i grove tern. Du kan vælge at bage rødbedeternene i ovnen på 200° i omtrent 20 min eller lade vær. Efter iblødsætning af solsikkekernerne blendes de på en foodprocessor eller med en stavblender sammen med de øvrige ingredienser. Smag til undervejs.
Velbekomme.
Selvfølgelig 😉 Fejlen er hermed rettet, så der ikke skal herske nogen tvivl om, at det blot er 100 g 😉 Tak!
Kh
Christina