Smørepålæg med gulerod og oliven
Det er sjovt at eksperimentere i køkkenet og min lyst til netop dette er vokset meget her på det sidste. Somme tider går det godt og andre gange mindre godt. Det er Udfordrende men også interessant i længden, for man lærer meget om sammensætning, smage og opbygning af retter.
I søndags skulle der laves spread og jeg endte op med to udgaver. Den ene blev med gulerod med et strejf af peberrod og den anden blev med sorte oliven. Mine spreads indeholder ofte solsikkekerner som én af hovedingredienserne. Solsikkekerner er milde i smagen, og teksturen er cremet, når de bliver cremet. Det gode ved solsikkekernerne er, at der ikke behøves så meget olie, da det kan erstattes med vand og/eller citronsaft.
Udblød 100g solsikkekerner i vand i min 20 min.
Gulerodsspread:
50 g udblødte solsikkekerner
2 gulerødder i tern
10 g revet peberrod
1/2 tsk ingefær
2 tsk citron
lidt citronskal
1 spsk olie
salt og peber efter smag
vand til din spread har en god konsistens
Olivenspread:
50 g udblødte solsikkekerner
50 g oliven
1 tsk løgpulver
1/2 spsk citronsaft
1 spsk olie
vand til din spread har en god konsistens
salt og peber efter smag
BLEND, BLEND, BLEND – selvfølgelig hver for sig. Tilføj salt og peber efter smag og nyd dine to nye spreads på ristet brød.
Velbekomme
Ingen kommentarer endnu