Rødbedespread

Jordskokkekage med chokoladecreme af søde kartofler

Kender I det, når man går med en masse madideer, som man gerne vil have ført ud i livet? Sådan har jeg det ligefor tiden – ved siden af at være mor til to skønne sprudlende piger, som giver hverdagen liv og kærlighed. Denne her opskrift var en satsning. Jeg er ok tilfreds men arbejder videre med opskriften, så det er meget muligt, at der kommer en revideret udgave af kagen senere. Dog synes jeg ikke, at I skal snydes for opskriften allerede nu, for kagen smager dejlig og er perfekt som syndekage. Man tror nemlig ikke sine egne øjne og smagsløg, når man læser, at den største bestanddel i kagen er jordskokker, og at selve chokoladecremen består af søde kartofler og mørk chokolade. Så synd endelig løs derhjemme i stuerne og spis et ekstra stykke kage.image

Du skal bruge:
260 g kogte jordskokker
150 g friske dadler
1-2 spsk citronsaft
1 tsk vaniljepulver
1 spsk kokosolie
1 nip salt
1 dl plantemælk
1 1/2 tsk bagepulver
50 g havregryn
50 g mel
2 spsk birkes (kan undlades)

Til chokoladecremen:
1 stor sød kartoffel
50 – 60 g mørk chokolade

Skræl jordskokker og kog dem møre, inden du blender dem sammen med de øvrige ingredienser med undtagelse af mel og birkes. Det rører du i til allersidst. Hæld dejen i en lille form og stil den i en opvarmet ovn på 200° i ca. 40-45 min. Kagen stilles på køl og imens kan du lave chokoladecremen.

Den søde kartoffel skrælles og skæres i tern. Kog ternene møre i en kasserolle med vand. Efter endt kogning moser du kartoffelternene og tilsætter den mørke chokolade, som smelter ind i mosen. Tilsæt evt. revet appelsin- eller citronskal. Hældes derefter over kagen og stilles på køl. Server den med soyaflødeskum og en god kop kaffe.

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Rødbedespread