Kokosis med citron
Kender I det når man har en rest kikærtevand tilovers, som man ikke vil smide ud (for Guds skyld NEJ), selvom man ikke aner, hvad man skal bruge det til? Det var lige sådan, jeg havde det idag – altså i forhold til HVAD jeg kunne lave med det dersens kikærtevand. Jeg havde en erindring om, at der på et tidspunkt var noget med, at der blev lavet is med kikærtevandet (som for i øvrigt hedder Aquafaba), men da jeg er løbet tør for piskbar soyaflødeskum, måtte jeg gribe fat i noget andet, som også kan piskes til flødeskum – og det er kokosmælk. Jeg gik i krig med at piske Aquafaba og den tykke del fra kokosmælken (køb en fuldfed kokosmælk på dåse og stil den på køl i nogle timer. Når du åbner den, skulle der gerne ligge et tykt lag af kokosmælk i toppen. Det er ikke alle dåser kokosmælk, der gør det, så tjek ingredienslisten bagpå om der er stabilisator (guargummi) i kokosmælken. Hvis der er det, skal du nok regne med, at kokosmælken ikke skiller og derfor ikke er den helt optimale til at lave kokosflødeskum med).
Du skal bruge:
1 dl aquafaba (kikærtevand)
den tykke masse fra din kokosmælk (ligger sig i toppen, når den opvarmes på køl)
3-4 spsk flormelis
2 tsk vaniljepulver
skallen fra 1 citron (fintrevet)
saften fra 1 citron
Start ud med at piske din aquafaba til hvidt skum. I en anden skål pisker du ligeledes den del af indholdet fra din dåse kokosmælk, som er fast i konsistensen. Rør forsigtigt kokosskum og aquafaba sammen imens du tilsætter flormelis, vanilje og citron. Hæld iscremen i en beholder og stil den i fryseren i minimum 4 timer. Tag isen ud lidt før inden servering. Server isen med finthakket chokolade og nødder – eller noget helt tredje.
Velbekomme.
Hej Cathrine
Tusind tak for din besked 🙂 Guargummi i kokosmælk er med til at gøre den ensartet (også selvom du har opbevaret den på køl natten over) og derfor vil den ikke være optimal til kokosflødeskum. 🙂 Jeg håber, at du får succes med at lave kokosflødeskum, da det smager rigtig godt.
Ha en dejlig dag
Christina